Enter The Lab

Lily

Lily is een geel Labradorteefje, geboren 20-05-2017, haar stamboomnaam is 'Enter The Lab Lovely Lily' (NHSB 3083429).

home


Haar vader is Buddy (Keepsakes Red Baron Buddy), een gele (fox red) reu.

home


Haar moeder is Nori (Chacha), onze (eerste) zwarte teef.

homeLily is geel en ze zou eventueel bruin kunnen dragen.

Hier onder ziet u Lily’s stamboom:

home


Karakter

Lily is een ontzettend braaf, lief hondje. Ze is erg baasgericht, wil heel erg graag goed luisteren, en geniet er enorm van om samen met haar baas aan het werk te zijn. Ze is het toonbeeld van braaf; ze wil je heel graag een plezier doen, is snel onder de indruk als je boos doet en stuiterbal-blij als je vrolijk tegen haar bent. Lily is best een gevoelig hondje, doordat ze zo baasgericht is voelt ze emoties snel aan en reageert ze sterk op het gedrag en de toon van haar baas. Je moet daarom zeker niet te boos op haar worden als ze eens iets doet dat niet de bedoeling is, want dan kijkt ze je aan alsof haar wereld vergaat. Ook andere honden voelt ze heel goed aan. Ze is erg sociaal, open en vriendelijk naar andere honden en eigenlijk naar alle andere dieren. Als een andere hond zich overheersend gedraagt zoekt ze absoluut de confrontatie niet op, maar reageert direct onderdanig of vermijdend. Ondanks dat ze daardoor tijdens spelletjes met meerdere honden soms een beetje de ‘underdog’ kan worden geniet ze er erg van om te rennen en spelen met andere honden. Maar de baas is toch nog (net) iets leuker, en tijdens wandelingen blijft ze graag in de buurt en komt regelmatig even terug om contact te maken met haar baas (en een koekje te scoren).

Lily heeft zich in het najaar van 2018 kunnen ontplooien als liefhebbende tante van het nestje pups van haar halfzus Cookie, en deed dit met volle overtuiging. Ze was dol op de puppy’s en poetste ze, verzorgde ze en speelde vol overgave met ze. We hopen dat ze van een eigen nestje net zo veel zal genieten.

home

home

home

Foto's met dank aan Jurgen ter Haar.

Gezondheid

Lily is op anderhalfjarige leeftijd (januari 2019) geröntgend om haar heupen en ellebogen te controleren. Uit beide onderzoeken zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen, haar heupen en ellebogen zijn in perfecte conditie. Ze heeft een HD-A score met een Norbergwaarde van 40, en is vrij van elleboogaandoeningen. Hier onder ziet u een scan van haar heup- en ellebooguitslagen.

home

home


Haar meest recente ECVO oogonderzoek was in juli 2020, ze is toen opnieuw vrij bevonden van alle aandoeningen. Hier onder ziet u een scan van een vorige uitslag. U kunt Lily’s uitslagen hier inzien.

home


DNA-onderzoek

In februari 2019 hebben we Lily’s DNA laten onderzoeken op een aantal veel voorkomende aandoeningen. Uit het onderzoek bleek dat Lily vrij is van onder meer EIC, HNPK, RD/OSD, SD2, en CNM. Daarnaast is ze (net als haar moeder Nori) drager van prcd-PRA. Dragers ontwikkelen zelf nooit symptomen, maar voor de fok is het belangrijk hier rekening mee te houden. Daarom zullen we voor Lily alleen partners kiezen die vrij zijn van prcd-PRA, zodat ze nooit pups zal krijgen die deze aandoening kunnen ontwikkelen. In 2020 heeft Lily in het kader van Fit2Breed een uitgebreid DNA onderzoek van MyDogDNA gedaan. Hier was ze vrij van alle 200+ onderzochte afwijkingen (behalve prcd-PRA, waarvan we al wisten dat ze drager is). Begin 2021 hebben we Lily nog aanvullend laten onderzoeken op een nieuw ontdekte aandoening, Stargardt-PRA. Zij is hier vrij van, en zou dus gelukkig geen pups kunnen krijgen die deze aandoening ontwikkelen. Alle uitslagen zijn uiteraard beschikbaar ter inzage.


Werklust

Lily traint samen met Ton, en doet dit met veel passie en plezier. Ze blinkt uit in de gehoorzaamheidsonderdelen, blijft moeiteloos twee minuten af liggen al gaat er naast haar een kanon af, volgt als een schaduw, is super steady, en zodra ze dan mag stuift ze vol enthousiasme richting het apport. Ze heeft in 2018 twee SJP C-diploma’s gehaald en in 2019 nog een SJP C en een SJP B. Lily is inmiddels twee keer mee geweest op jacht en heeft ook daar heel goed haar best gedaan en warm wild geapporteerd. In 2020 konden er helaas geen diploma’s worden gehaald, maar uiteraard is er wel lekker getraind.

home

home

home

home

home


Uiterlijk

Qua uiterlijk is Lily duidelijk lichter gebouwd dan haar halfzus Cookie, en ook iets smaller dan haar moeder Nori. Ze is wat minder groot en zwaar dan de gemiddelde Labrador en is behoorlijk atletisch, iets waar ze graag gebruik van maakt om moeiteloos vanuit stilstand over traphekjes of op eettafels te springen. Lily heeft ringtraining gevolgd met Ton en ze heeft op de NLV-dag in juni 2019 haar eerste officiële show gelopen. Ze heeft hier een uitmuntend gehaald waar we heel blij mee zijn. In augustus van dat jaar heeft ze ook nog een ZG gehaald.

home

Lily 1 jaar oud, foto met dank aan Egbert op den Dries.

home

home

home


Een paar foto's van tijdens de NLV dag, door Ilona van Egdom.

home

home

home

home


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024