Enter The Lab

Nori

Nori is een zwart Labradorteefje, geboren 02-01-2012, haar stamboomnaam is Chacha (NHSB 2865923).

home

Haar vader is Koda (Seemee Black Star), een homozygoot zwarte reu.

home


Haar moeder is Nena (Seemee Walking on Sunshine), een bruine teef.

homeNori is heterozygoot zwart, wat betekent dat ze zowel bruin als zwart door kan geven aan haar pups. Verder draagt tot onze grote verrassing ze ook geel.

Hieronder ziet u Nori’s stamboom:

home


Karakter

Nori heeft een uitgesproken vriendelijk karakter, ze is lief tegen mensen en andere dieren en is dol op knuffelen; ze kruipt het liefst helemaal op schoot. Ze is heel sociaal naar andere honden toe en gaat er graag op af om contact te maken. Niet elke hond is hier natuurlijk van gediend, maar gelukkig kan ze andere honden heel goed aanvoelen. Ze past zich keurig aan en gedraagt zich bij een eerste contact normaal erg onderdanig en nodigt de andere hond voorzichtig uit om te spelen. Is de andere hond hier niet van gediend dan snapt ze dat meteen en rent ze gauw weer terug naar haar baas. Ook met andere dieren kan Nori goed overweg. Ze ligt graag bij onze poezen op de bank en kruipt dan steeds iets dichter bij, in de hoop dat de poezen haar oren gaan wassen.

Nori is ook lief met kinderen, ons dochtertje is Nori’s grootste fan en deze liefde is geheel wederzijds. Onbekende volwassenen worden soms met geblaf begroet, maar zodra ze binnen de poort zijn zoekt Nori zo snel mogelijk een knuffelbeest, bal of ander speelgoedje om als ‘cadeautje’ aan te kunnen bieden aan haar nieuwe beste vriend.

Gezondheid

Nori is op tweejarige leeftijd (februari 2014) geröntgend om haar heupen en ellebogen te controleren. Uit beide onderzoeken zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen, haar heupen en ellebogen zijn in perfecte conditie. Ze heeft een HD-A score met een Norbergwaarde van 40, en is vrij van elleboogaandoeningen. Hier onder ziet u een scan van haar heup- en ellebooguitslagen.

home

home


Haar meest recente ECVO oogonderzoek was in december 2016, ze is toen vrij bevonden van alle aandoeningen. Hier onder ziet u een scan van haar meest recente ooguitslagen.

home


DNA-onderzoek

Het DNA van Nori is in januari 2017 getest op vier verschillende aandoeningen, namelijk PRA, EIC, HNPK en RD/OSD. Zij blijkt drager te zijn van PRA en EIC, en is vrij van HNPK en RD/OSD. Dragers hebben zelf géén symptomen, maar kunnen hun 'defecte' gen wel doorgeven. Als een pup van zowel vader als moeder beide een 'defect' gen zou krijgen, kan de pup de aandoening ontwikkelen. Dat Nori drager is van PRA en EIC betekent daarom dat wij voor Nori partners uitzoeken die vrij zijn hiervan, om er voor te zorgen dat haar pups deze aandoeningen niet zullen krijgen.


Werklust

Nori doet samen met Ton jachttraining en heeft hier duidelijk veel plezier in, ze werkt graag voor haar baas. In het veld is ze heel steady, springt zelden in en heeft genoeg geduld om door te blijven zoeken en goed diepte te maken, net zo lang tot ze haar dummy gevonden heeft. Nori heeft twee B-diploma’s gehaald op clubdiplomadagen.

Uiterlijk

In september 2013 is Nori naar de regionale clubmatch van de NLV geweest en heeft daar een G gehaald. Ze was helaas niet echt op haar gemak en voelde zich niet zo op haar plek in de showring. In juni 2014 zijn we voor een herkansing gegaan, en na wat extra ringtraining ging het deze keer een stuk beter. Ze heeft een mooie ZG gehaald, en voor ons is het (voorlopig in elk geval) wel prima zo.

Wij hopen met Nori een paar nestjes mooie en lieve zwarte en bruine puppy’s te fokken, die hopelijk haar goede eigenschappen zullen erven en hun baasjes net zo veel plezier zullen brengen als Nori ons.

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024