Enter The Lab

Een pup van ons?

Wat u moet weten als u een pup van ons in huis wilt nemen, is dat wij erg kritisch proberen te zijn. Wij doen ons best om uiterst zorgvuldig te werk te gaan bij het fokken, verzorgen en socialiseren van onze pups en willen voor onze pups graag een eigenaar vinden die de rest van hun leven net zo liefdevol en zorgvuldig voor ze zal zorgen. We vinden een aantal zaken belangrijk voor onze honden, en wij willen graag dat pupkopers min of meer met ons op één lijn zitten over de belangrijkste onderwerpen.

Kennismaking

We willen met iedere serieuze potentiële pupkoper die op onze wachtlijst wil komen graag een persoonlijk kennismakingsgesprek voeren, hier in huis. Tijdens dit kennismakingsgesprek willen we graag meer te weten komen over u, uw gezin en het soort hond dat u zoekt (reu of teef, voorkeur voor een bepaalde kleur of temperament) en kunt u alle eventuele vragen die u heeft aan ons stellen, kennismaken met onze honden, en zien waar de pups op zullen groeien. Voor u als pupkoper is het natuurlijk belangrijk dat u vertrouwen in ons als fokker heeft, maar wij als fokker willen ook graag een goed gevoel hebben bij u als pupkoper. Wij willen tijdens het gesprek ook graag een idee krijgen van uw wensen omtrent uw toekomstige pup, en wat u er wel en niet mee wilt gaan doen. Zoals gezegd vinden wij het fijn als de toekomstige eigenaren min of meer met ons op één lijn zitten, en in het kennismakingsgesprek komen daarom diverse onderwerpen aan de orde waarmee we een beeld willen krijgen van u als (toekomstig) hondeneigenaar.

Puppybezoek

Als het kennismakingsgesprek van beide kanten klikt en we besluiten met elkaar in zee te gaan, dan komt u op de wachtlijst. Een paar dagen na de geboorte van de pups als we weten hoeveel reutjes en teefjes er te vergeven zijn en eventueel in welke kleuren, krijgt iedereen op de wachtlijst bericht of er voor hen een pup bij is. De keuze wie wij een pup aan kunnen bieden en wie niet hangt van meerdere factoren af, zoals wensen omtrent reu/teef en/of kleur en eventuele specifieke wensen omtrent karakter van de pups, maar we laten ook ons gevoel meespelen. Wij hanteren géén 'wie het eerst komt'-systeem en géén vaste eerste/tweede/derde/etc. plekken op onze wachtlijst.

Als er voor u een pup bij zit en u accepteert deze dan voegen wij u toe aan een besloten Facebookgroep waar alle pupkopers van het nest in zitten. In die groep plaatsen we vrijwel dagelijks updates over de ontwikkeling van de pups en het wel en wee hier in huis. Ook plaatsen we daar een link naar onze webcam, zodat u de pups 24 uur per dag kunt zien. De eerste paar weken na de geboorte willen we liever geen bezoek hebben omdat de pups dan nog erg kwetsbaar zijn en we geen risico willen lopen, maar via de camera kunt u toch meekijken in hun leventje. Via de Facebookgroep kunnen de verschillende pupkopers elkaar ook leren kennen, en kunt u alle eventuele vragen stellen die u heeft.

home

Als de pups rond de drie weken zijn willen we graag dat de pupkopers voor het eerst op bezoek komen, en ook daarna willen we u graag nog vaker zien tijdens verschillende bezoekjes. Mocht u iemand mee willen nemen (broers, zussen, opa's, oma's, neefjes, nichtjes, buurvrouwen, vrienden, etc.) dan kan dat altijd in overleg. Na 7 weken als het karakter van de pups duidelijker is bepalen we welke pup het best bij welke koper past. Wij vinden het belangrijk dat onze pups een ‘gouden mandje’ krijgen en dat eigenaars tevreden zijn met hun hond; we willen te allen tijde voorkomen dat de hond tegenvalt en dat hij herplaatst moet worden! Daarom willen wij zelf bepalen welke pup naar welke pupkoper gaat. Uiteraard doen wij dit in samenspraak met de pupkoper en baseren wij onze keuze op de wensen van de pupkoper. Mocht u tijdens de bezoekjes een sterke voorkeur voor een bepaalde pup hebben ontwikkeld dan zullen we ons best doen daar rekening mee te houden bij het matchen van baasje en pup. Garanties kunnen we echter niet geven; als er meerdere mensen 'verliefd' worden op dezelfde pup zullen we allicht iemand teleur moeten stellen. Daarom is het prettig als mensen een open blik proberen te houden.

home

home

homeOphalen

Als de pups 8 weken oud zijn mogen ze verhuizen naar hun nieuwe baasje. Uiteraard is het heel verleidelijk om de pup al eerder in huis te willen hebben; misschien valt dat net in een week die u vrij heeft of in het weekend, of kijkt u er gewoon heel erg naar uit. Maar de grens van 8 weken vinden wij heel belangrijk. De pups leren ontzettend veel van hun moeder, nestgenootjes en de andere dieren in ons huishouden in die laatste week. Ze leren zich te gedragen als honden, ontwikkelen hun bijtrem en worden opgevoed door onze andere honden en dieren. En ook in de laatste week zijn wij zelf nog druk bezig met de socialisatie en nemen we ze mee op pad om verschillende ervaringen op te doen. Uiteraard doen wij hiervan uitvoerig verslag in de Facebookgroep. En mocht u dat leuk vinden dan bent u ook welkom om eens mee te gaan op zo'n uitje om te helpen; met een nest pups naar de markt of het station is best een klus voor meerdere mensen namelijk :-).

Vanaf de dag dat de pup 8 weken is kan hij of zij opgehaald worden. Wij geven er de voorkeur aan dat dit enigszins gespreid gebeurd, zodat hun moeder niet in één keer al haar pups kwijt is. Op de dag dat u uw pup komt halen krijgt u het hondenpaspoort, een algemene handleiding over de verzorging, en een map met persoonlijke informatie over uw pup. Ook krijgt u van ons een puppypakket en wat (bevroren) voer mee. De stamboom en het bijbehorende DNA-certificaat zijn vaak met 8 weken nog niet klaar, wij krijgen die later binnen van de Raad van Beheer. We vinden het leuk om deze, als wij daartoe de mogelijkheid hebben, op een later tijdstip persoonlijk bij iedereen thuis te brengen. Wij maken voor onze pups gebruik van het NLV koopcontract en dit zullen we bij het ophalen invullen en ondertekenen, net als het aanvraagformulier voor het eigendomsbewijs. Ook willen we graag ter plekke de wettelijk verplichte registratie van de hond afhandelen, om zeker te zijn dat dit goed geregeld is. De betaling kunt u bij het ophalen per internetbankieren regelen.


En daarna

En dan heeft u uw pup in huis! Dat is voor beide partijen vaak even wennen, en het is verstandig om een aantal weken achter elkaar vrij te nemen om te zorgen dat de pup rustig aan u en zijn nieuwe omgeving kan wennen. In die tijd kunt u dan beginnen met het oefenen met alleen thuis zijn. Het is fijn voor de hond als dat langzaam opgebouwd kan worden en hij of zij de eerste weken niet te vaak en niet te lang alleen hoeft te zijn.

U zult na de verhuizing ongetwijfeld af en toe vragen hebben over de (op)voeding of verzorging, of gewoon met iemand willen delen hoe geweldig lief en leuk uw puppy is. Wij staan daar altijd voor open en we zullen onze uiterste best doen u van advies te voorzien. Nadat de pups verhuisd zijn blijft de Facebookgroep ook gewoon bestaan, zodat iedereen met elkaar in contact kan blijven. De ontwikkeling van de pups uit hetzelfde nest loopt natuurlijk min of meer gelijk, daarom kan het erg handig zijn de groep als 'klankbord' te hebben bij vragen of voor het delen van ervaringen. Uiteraard blijven wij zelf ook actief lid en proberen wij alle vragen zoveel mogelijk te beantwoorden. En ook als u geen vragen heeft krijgen we natuurlijk heel graag foto's en horen we graag af en toe hoe het met ‘onze’ pup gaat in zijn of haar nieuwe huis!

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024