Enter The Lab

Praktische zaken

Als u besloten hebt een hond te willen is de volgende hindernis het regelen van de praktische zaken, zoals daar zijn: Wie laat de hond uit (minimaal drie à vier keer per dag, in totaal minstens 1,5 tot 2 uur)? Hoe gaat het opvoeden van een hond samen met onze eventuele kinderen of kinderwens? Wie doet de puppycursus, vervolgcursus of eventuele jachttraining? Waar gaat de hond heen tijdens vakanties? Hoe regelen we het met het werk zodat de hond niet zo vaak en niet zo lang alleen thuis hoeft te zijn? Is ons huis ingericht op een hond? En, niet onbelangrijk, hebben we de financiële middelen om een hond de verzorging te kunnen bieden die hij of zij nodig heeft?

Want hoeveel kost een hond eigenlijk? Hier onder een klein overzicht van de zaken waar u financieel gezien rekening mee moet houden:

  • Aanschafprijs: voor een Labradorpup gemiddeld rond de €1000 – €1500
  • Een eventuele huisdierverzekering voor medische kosten: verzekeraars hanteren soms erg verschillende tarieven en voorwaarden, let goed op wat wel en niet vergoed wordt en hoe het zit met eigen risico. Sommige verzekeraars vergoeden ook inentingen en antivlo/worm middelen. Een alternatief kan zijn om zelf elke maand een bedrag opzij te zetten, maar als u pech heeft kan dit niet toereikend zijn.
  • Aanschaf van spullen zoals een bench/mand/ligkussen, halsband of tuigje en riem, voer- en waterbak en speelgoed: dit kunt u in principe zo duur maken als u zelf wilt.
  • Inentingen: dit gebeurt meestal met 9, 12 en 52 weken; daarna wordt standaard aangeraden jaarlijks te vaccineren tegen Leptospirose (ziekte van Weil) en elke drie jaar de cocktailvaccinatie. U kunt uiteraard ook kiezen voor vaccineren op maat, en/of een of meerdere titerbepaling(en) laten doen. De kosten zijn afhankelijk van het tarief van uw dierenarts, reken op €150 voor het eerste jaar.
  • home

    home


  • Ontwormen (en ontvlooien): dit doet u meestal met 8, 10 en 12 weken, met 4, 5 en 6 maand en vervolgens 2-4 keer per jaar. De kosten hangen af van het middel dat u gebruikt, reken op €100-€150 voor het eerste jaar.
  • Het volgen van diverse cursussen zoals een puppycursus en vervolgcursus, en/of jachttraining of andere hondensport: de kosten zijn afhankelijk van uw hondenschool of kynologenclub, reken op ongeveer €100 per cursus.
  • Voer kosten: hier zit veel verschil in. Het voer waar wij de voorkeur aan geven (KVV) van het merk dat wij voeren kost voor een volwassen Labrador die ongeveer 400-600gr per dag eet rond de €70 per maand. Goedkoper voer geven kan natuurlijk, maar let op: door kwalitatief goed voer te geven doet u een investering in de gezondheid van uw hond. Bezuinigen op voer kan in de toekomst extra dierenartskosten betekenen! Meer informatie over het voer dat wij onze honden geven vindt u hier.

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024