Enter The Lab

Voeding

Wij voeren onze honden rauw voer (KVV, Kompleet Vers Vlees of Kant-en-klaar Vers Vlees) van de merken DARF en Carnibest. Dit is een kant-en-klare, diepgevroren mix van (biologisch) vlees, ingewanden en botten van o.a. rund, kip, geit, lam, eend en wild. Deze voeding is gebaseerd op de bot/vlees/orgaan verhouding van een natuurlijk prooidier en is een complete, volwaardige voeding; er hoeft verder niets bijgevoerd te worden.

Deze voeding sluit door het hoge percentage eiwit en vet goed aan bij het natuurlijke dieet van een wolf of wilde hond. In de natuur eet een wolf of wilde hond voornamelijk prooidier en slechts zeer weinig koolhydraatrijke producten. Brokken die voor het grootste gedeelte uit graan bestaan komen dan ook niet overeen met dit natuurlijke dieet. Het verschil in verteerbaarheid is ook echt merkbaar; doordat KVV hoogwaardige en makkelijk verteerbare ingrediënten bevat waardoor bijna alles door de hond opgenomen kan worden blijft er maar weinig ontlasting over. Een andere reden voor ons om KVV te voeren is dat er aan brokken vaak conserveermiddelen worden toegevoegd en de ingrediënten meestal worden verhit en gedroogd, waardoor van nature aanwezige vitaminen en andere nuttige voedingsstoffen verloren gaan en vervolgens kunstmatig toegevoegd moeten worden. KVV wordt rauw en vers bereid en vervolgens diepgevroren, waardoor er geen toevoegingen nodig zijn.

home

Naast de KVV, wat een gehakt-achtige structuur heeft, voeren we met enige regelmaat hele kippen- of eendennekken, kipkarkassen, kipingewanden en stukken (runder)pens, zodat de honden wat te knagen hebben. Als extraatje krijgen ze af en toe ook nog wat restjes, zoals een lepel groente, wat aardappel, een stukje fruit of een korstje brood. De honden vullen dit menu zelf als ze de kans krijgen nog verder aan met verse eitjes van onze kippen, maar daar proberen wij doorgaans (helaas niet altijd even succesvol) een stokje voor te steken.

Onze honden doen het heel goed op deze manier van voeren en we krijgen vaak complimenten over hun prachtig glanzende vacht. Ook de pups krijgen KVV als het tijd is ze te spenen. Als u meer wilt weten over KVV en aanverwante voeding dan kunt u extra informatie vinden onder het kopje ‘links’ boven in het menu.

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024