Enter The Lab

Wat doen wij

Als wij een nestje fokken proberen we dat zo zorgvuldig mogelijk te doen. Ons doel is om lieve, leuke, betrouwbare Labradors te fokken die ook nog gezond, sportief en mooi zijn. Geen sinecure dus ;-) Wij proberen dit te bereiken door combinaties te kiezen met een fijn karakter en die de nodige gezondheidsonderzoeken naar heupen, ellebogen, ogen en een aantal erfelijke aandoeningen hebben gehad en daar goed uit zijn gekomen.

Daarnaast verzorgen wij de pups natuurlijk naar ons beste kunnen. Onze pups groeien in de woonkamer op en krijgen vanaf het allereerste moment alle liefdevolle aandacht. Ze worden twee keer per dag gewogen om hun groei bij te houden en worden zeer regelmatig uitvoerig geknuffeld. Omdat de werpkist waar de pups geboren worden midden in de woonkamer staat krijgen ze vanaf het moment dat hun oortjes en oogjes open gaan direct alle normale huiselijke indrukken mee. Ze horen, zien en ruiken de stofzuiger, tv, spelende kinderen, andere honden, katten, kookluchtjes, het sop van de dweil… Ook hebben ze veel verschillende soorten speelgoed tot hun beschikking.

home

homeZodra ze ongeveer drie weken oud zijn en op onderzoek uit willen gaan buiten de werpkist, krijgen ze toegang tot de ren die om de kist heen staat. Hierin staat een toiletbak waar ze hun behoefte op leren te doen, om het zindelijk worden te stimuleren. In de ren ligt allerlei speelgoed waar ze mee om leren gaan zoals knuffelbeesten, ballen, een wiebelend balansbord, en verschillende soorten speelgoed die lawaai maken als ze er mee spelen. Zo leren ze hun omgeving en de mogelijkheden van hun eigen lijfjes te ontdekken en niet bang te zijn voor onverwachte geluiden en bewegingen. Vanaf dat de pups drie weken zijn is bezoek ook van harte welkom om te komen kijken en knuffelen.


Tussen de drie en vier weken krijgen de pups langzaam interesse in meer dan alleen moedermelk. Wij gaan ze vanaf dat moment bijvoeren met KVV, ze krijgen kwalitatief hoogwaardig rauw en meestal biologisch voer wat ze heerlijk vinden. Rond die tijd breidt hun wereld zich ook wat verder uit naar buiten de ren, en naar buiten in de tuin. Daar hebben ze een grote ren met nog meer speelgoed zoals een tunnel en waterbadje om te ontdekken. Ze kunnen spelen in het gras, graven in het zand en maken kennis met onder andere onze kippen en varkens. Uiteraard blijven ze geen hele dagen buiten, als het te koud of regenachtig is en sowieso in de avond zijn ze binnen om gezellig bij ons in de woonkamer te spelen en daarna in hun ren slapen.


Rond de zes weken hebben de pups hun eerste afspraak bij de dierenarts. Hierbij krijgen ze een lichamelijk onderzoek en een titerbepaling of vaccinatie om te zorgen dat ze voldoende beschermd zijn tegen de belangrijkste ziektes.


Vanaf dat moment wordt hun wereld opnieuw een stapje groter en gaan ze ook met ons mee op pad. Ze gaan mee in de auto en naar bijvoorbeeld een basisschool, treinstation, winkelcentrum en markt. We proberen ook te zorgen dat ze behalve bekende en onbekende mensen ook andere honden ontmoeten, om te leren dat er meer in het leven is dan alleen Labradors. We proberen ze zo veel mogelijk nieuwe en positieve ervaringen op te laten doen, zodat ze straks in hun nieuwe leven als zelfverzekerde en stabiele hondjes kunnen beginnen aan het avontuur :-).

home

home


Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024