Enter The Lab

Wie zijn wij?

Wij zijn Ton en Nathalie op den Dries; wij wonen samen met ons dochtertje Rosalie en ons zoontje Pieter in het buitengebied van Enter, een dorpje in Twente. We houden allebei van dieren, en toen we in 2007 samen gingen wonen besloten we dat er snel een hond van ons samen moest komen. Dat werd een Havanezer, onze Puck, een perfect hondje voor in de flat in Enschede waar we toentertijd woonden.

Na ons trouwen in 2011 verhuisden we terug naar Nathalie’s ouderlijk huis in Enter, en Puck ging natuurlijk mee. We wilden graag kinderen, maar voordat we daar aan gingen beginnen wilden we er graag nog een hond bij. Dat moest een betrouwbare, vriendelijke, sociale en beetje robuuste hond zijn; één die goed om zou kunnen gaan met een niet-altijd-even-voorzichtige peuter of kleuter en die de aandacht van grijpgrage kinderhandjes een beetje af kon leiden van de kleine Puck en de al wat oudere Rani (de Schnauzer van Nathalie’s ouders).

We hoefden eigenlijk niet lang na te denken over wat voor hond aan onze wensen zou voldoen. Nathalie was opgegroeid met twee Labradors en had daar hele goede herinneringen aan, en ook aan de paar nestjes Labradors die haar ouders vroeger hebben gefokt. Dus al gauw waren we op zoek naar een Labradorteefje (‘een zwarte, want dan ziet een inbreker als ze blaft in het donker niet dat het maar een Labrador is’ aldus Ton) als nieuwe huisgenoot. Via de site van de NLV vonden we een nest waar nog een pupje beschikbaar was. Het klikte met de fokker, het klikte met de teef en haar pups, en anderhalve maand later, in februari 2012, hadden we Nori in huis.

Nori bleek een schot in de roos; een hele zachte, lieve, betrouwbare en sociale hond. Ton heeft een puppycursus met haar gedaan, daarna een basiscursus en is vervolgens begonnen aan jachttraining. Dit heeft ze heel goed opgepakt en ze geniet er duidelijk van te werken met en voor haar baas. Ook is ze ontzettend lief in huis met de andere honden, de katten en andere dieren, en – niet op de laatste plaats- met haar grote liefde, ons dochtertje dat in maart 2013 geboren werd.

Vanaf het begin wisten we dat we graag t.z.t. een nestje met Nori wilden fokken als ze daar geschikt voor zou zijn, en in februari 2014 hebben we haar laten testen. Ze heeft al haar medische tests glansrijk doorstaan, twee B-jachtdiploma’s gehaald en een mooie ZG op een clubmatch van de NLV, dus niets stond onze fokplannen meer in de weg. Omdat het fokken iets is waar we in de toekomst misschien wel verder mee zouden willen, wilden we het graag meteen serieus aan pakken. Daarom hebben we een kennelnaam aangevraagd (Enter The Lab) en heeft Nathalie de cursussen Kynologische Kennis 1 en 2 en een fokkerscursus gedaan en daar alle drie diploma's van gehaald. Ook hebben we deze website in het leven geroepen om toekomstige pupkopers en andere geïnteresseerden van informatie te kunnen voorzien. We hopen dan ook dat u hier vindt wat u zoekt, en als u vragen heeft of ergens meer over wilt weten dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ton en Nathalie op den Dries

Contactgegevens

Ton en Nathalie op den Dries

Enter

Mobielnummer Nathalie:

06 - 407 369 81

Mobielnummer Ton:

06 - 303 476 67

Svp niet bellen na 21:30

Emailadres:

info@enterthelab.nl

© Enter the Lab 2024